вівторок, 13 лютого 2018 00:30

Тверді сири подорожчали до 200 гривень

— Вартість продуктів стабільна, коли виробники можуть спрогнозувати курс валют і завчасно сформувати ціну. В Україні це — неможливо, — говорить директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, 43 роки.

За січень найбільше подорожчали овочі борщового набору — капуста, буряк, морква, картопля, цибуля. Ціна кілограма зросла на 0,5–1 грн.

— Були недорогі ­апельсини. Кілограм пропонували по 30 гривень. Це на 15 гривень менше, ніж у грудні торік, — продовжує Дорошенко. — Лимони подешевшали на 7 гривень. Водночас на одну гривню подорожчали вітчизняні яблука. Додали до ціни 5,5 гривні банани.

У лютому в магазинах зросла вартість твердих сирів. У середньому кілограм коштує 180–200 гривень. Це закономірний процес. Бо торгові мережі підвищують ціни через місяць-два після подорожчання долара. В Україні грудень закінчився знеціненням гривні. Наслідки побачили зараз. Попри те, що гривня зміцнилася, найближчими місяцями не варто чекати падіння цін. Хіба що на гуртових ринках.

Подешевшала в супермаркетах свинина — 80 гривень за кілограм. Ціни падають через зниження попиту.

Зараз ви читаєте новину «Тверді сири подорожчали до 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі