вівторок, 15 лютого 2011 02:00

Тварин оперуватимуть підпільно

— Три дні тому до нас потрапив поранений пес. Його переїхав трамвай, — розповідає керівник притулку для тварин у селищі Гостомель під Києвом Ася Серпінська. — Собака стрибав на трьох лапах, передню волочив, із неї юшила кров. Пожаліла пса жінка з Києва. У неї в сумочці знайшлася листівка з нашим телефоном. Я попросила відвезти собаку до ветлікарні. Пообіцяла, що поверну гроші.

Тварину прийняли лише у третій за рахунком ветклініці. В одній відмовилися оперувати, бо на зміні немає хірурга. У другій хотіли ампутувати лапу, щоб не возитися.

— Ми не дали цього зробити, — додає Ася Серпінська. — Прилаштували собаку до знайомого лікаря у ветеринарній клініці. Він каже, кістка має зростися. Якщо піде щось не так, собаку потрібно буде оперувати. Робитимуть це підпільно. Бо прийняли такий закон, що  медики ховаються, як злочинці, щоб урятувати життя нещасній тварині. Ціни у ветклініках виросли, як на дріжджах. Для безпритульних тварин не роблять жодних знижок.

День утримання тварини у столичних клініках коштує близько 100 грн. Тиждень лікування в стаціонарі — 2–2,5 тис. грн.

— Заберемо собаку в притулок. Хочемо назвати Рижиком, бо він рудий. І дуже симпатичний.

Зараз ви читаєте новину «Тварин оперуватимуть підпільно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі