субота, 24 листопада 2007 07:12

Тузлу повністю очистили від нафти

У четвер рятувальники очистили від нафти берег острова Коса Тузла. Зібрали 4000 т мазуту. У Керченській протоці ще плавають маленькі нафтові плями, але їх скоро зберуть, кажуть рятувальники Криму.

Із вчорашнього дня почали досліджувати акваторію протоки, де затонуло російське судно "Волгонєфть-139". Під час шторму 11 листопада хвиля розламала його навпіл. "Волгонєфть" перевозив 3,5 тис. т мазуту. 2 тис. т витекло в море. Носову частину корабля збираються піднімати в понеділок. Друга частина, з екіпажем, сіла на мілину поблизу Тузли. Невдовзі її відбуксирували в російський порт "Кавказ".

Загалом у Чорному та Азовському морях під час шторму 11 листопада постраждало вісім суден. Чотири сіли на мілину, одне розламало навпіл, три повністю потонули.

— Піднімати затонуле судно чи ні — вирішуватиме його власник, — пояснюють у прес-службі Міністерства транспорту. — Якби вони заважали судноплавству або з них витікав якийсь мазут, тоді підняли би в обов"язковому порядку.

Причини аварій ще офіційно не встановлені. Підозрюють, що капітани не зважили на штормове повідомлення, оскільки деякі з них перевозили контрабанду. До того ж, у більшості постраждалих суден закінчився термін експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «Тузлу повністю очистили від нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі