Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 00:00

Троє волинян захворіли від фосфору

Із попереднім діагнозом отруєння фосфорними випарами потрапила до Волинського обласного дитячого медичного об"єднання 14-річна Тетяна Хамула з села Іванівка Горохівського району на Волині. Дівчина скаржиться на подразнення в горлі, болі в шлунку.

До лікарні Тетяну доправили 18 липня, після того як вона цілий день шукала гриби за селом. Наступного дня до райлікарні поклали її сусідів — подружжя Давидюків, кожному по 39 років. Скаржилися на подразнення в горлі й розлад шлунку.

— Діагноз отруєння фосфором ми не знімаємо. Хоча за результатами обстеження, рівень фосфору в організмах пацієнтів у межах норми, — каже лікар-анастезіолог обласної лікарні Оксана Шамринська, 43 роки.

У п"ятницю до лікарів звернулися ще п"ятеро жителів села Іванівка, що за 95 км од місця залізничної аварії на Львівщині. Більшість також скаржаться на пирхоту в горлі й головні болі. Люди кажуть, бачили ймовірно фосфорну хмару вранці в четвер.

— Коли о п"ятій ранку йшов по коні, бачив півтораметровий білий туман на березі річки Липа, — каже механізатор Микола Чеб, 44 роки. — Хмара пливла над землею і за півгодини перекотилася до лісу.

На Волині до зони ураження потрапило вісім сіл Горохівського району. Мешканці п"ють активоване вугілля та мінеральну воду. Вивозять дітей до родичів у сусідні райони.

Фахівці хімічного захисту обласного МНС не знайшли жодних відхилень у рівні фосфору в атмосфері і ґрунтах.

Зараз ви читаєте новину «Троє волинян захворіли від фосфору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути