четвер, 02 серпня 2007 07:06

Троє робітників отруїлися аміаком із каналізації

У вівторок під вечір у селищі Чаплинка, що на Херсонщині, комбінат комунальних підприємств проводив ремонт у каналізаційній насосній станції. Раптом стався викид парів газу аміаку.

Одразу на місці загинули 48-річний слюсар Сергій Сидоренко та 41-річний машиніст бригади Геннадій Лобур. Ще один слюсар, 32-річний Олександр Рева, помер у реанімації Чаплинської лікарні через 40 хв. після викиду.

— Це ж молоді люди були. Така трагедія. У нас усе селище про це гуде, — каже по телефону місцева жителька, яка не хоче назватися.

Газом отруїлися ще 14 чоловік. Усі вони зараз у місцевій лікарні. Лікарі запевняють, що їхньому життю нічого не загрожує.

— Ще точно не відомо, що там сталося. Ті люди, які загинули, не мали права там бути. Вони ніяких робіт у каналізації не проводили. Що вони там робили, зараз з"ясовує спеціальна комісія, — кажуть у комбінаті комунальних підприємств. — Ремонтники, які працювали, були в протигазах, усе як треба. То вони й не постраждали.

Пари аміаку викликають у людини сильний кашель та задуху, подразнюють слизову оболонку та шкіру. При великих кількостях людина може померти.

Трьох загиблих ремонтників поховали вчора. Олександр Рева не був одружений. У Геннадія Лобура залишилася жінка та двоє дітей — 18 та 12 років. У Сергія Сидоренка також є жінка та 18-річна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Троє робітників отруїлися аміаком із каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі