вівторок, 29 травня 2007 07:03

Троє податківців загинули від коня

Автор: фото: УДАІ Волинської області
  Поблизу села Погіньки Ковельського району на Волині мікроавтобус ”Фольксваген Т4” зіткнувся з підводою. Трьох пасажирів машини задавило мертвим конем, ще четверо потрапили до лікарні
Поблизу села Погіньки Ковельського району на Волині мікроавтобус ”Фольксваген Т4” зіткнувся з підводою. Трьох пасажирів машини задавило мертвим конем, ще четверо потрапили до лікарні

Мікроавтобус "Фольксваґен Т4" зіткнувся із запряженим кіньми возом на автотрасі поблизу села Погіньки Ковельського району на Волині минулої п"ятниці. На місці загинули троє пасажирів авто. Ще двоє, візник і водій мікроавтобуса, потрапили до лікарні з переломами й забійними ранами.

Аварія трапилася близько одинадцятої вечора. Водій мікроавтобуса 55-річний Ашот Саркчян із села Почапинці Лисянського району Черкащини підібрав на трасі п"ятьох пасажирів. Це були податківці з Луцька. Службовці поверталися з райцентру Ратне із планової перевірки.

За 20 км перед мікроавтобусом на дорозі з"явилася підвода. Погонич із села Солотвин 53-річний Ліаз Пасаєв їхав по зустрічній смузі. Не бачив світла від фар зустрічних машин, бо піднімався з долини.

Загальмувати водій не встиг. Машина в"їхала в правого коня. Дишло підводи пробило дверцята праворуч. Убитий кінь через лобове скло влетів у салон мікроавтобуса. 250-кілограмова тварина задавила двох пасажирів-чоловіків. Третього зачепила головою. Він помер за кілька хвилин після аварії. Водій "фольксваґена" залишився живий. Його та ще двох пасажирів затисло між тілом мертвого коня і розтрощеною рамою мікроавтобуса та поранило битим склом.

— Підвода їхала по зустрічній смузі, ближче до узбіччя. За мить до аварії погонич скерував коней на середину дороги — хотів перетнути трасу. Однозначно винен візник, — каже старший інспектор обласного ДАІ майор Сергій Комарецький, 40 років.

Від удару візника підкинуло в повітря на 3 м. Чоловік упав на асфальт головою донизу. У нього черепно-мозкова травма і поламані ребра. Машина і дерев"яний віз ущент розбиті.

Рятувальники півгодини витягували тварину й постраждалих із салону. Непритомних 33-річних Олександра Михальчука та Олександра Савчука разом із водієм доправили до Ковельської райлікарні з численними переломами.

— Потерпілі у важкому стані, мають рани грудної клітки, переломи ребер і струс мозку. Жоден не був п"яним, — розповідає реаніматолог Володимир Притолюк, 32 роки.

Міліція не оприлюднює прізвищ і посад загиблих 49-річного Василя, 43-річного Андрія та Віктора, 35 років. Відомо, що вони нібито працювали інспекторами в обласній податковій адміністрації.

Винуватець аварії Ліаз Пасаєв мешкає з родиною в селі Солотвин Ковельського району. Приїхав на Волинь як біженець 11 років тому з Вірменії. Виховує п"ятьох дітей. Троє дорослих уже мають свої сім"ї. Олександр ніде офіційно не працює, живе на доходи з господарства. Рік тому купив двох коней і навесні підзаробляв на оранці городів. Того вечора їхав підводою в сусіднє село до родичів святкувати Трійцю. Якщо суд визнає Пасаєва винним, чоловікові загрожує до 7 років ув"язнення.

Всього у п"ятницю на дорогах сталося 159 аварій. 20 людей загинули, ще 177 отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Троє податківців загинули від коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі