понеділок, 30 липня 2007 07:00

Трьом авіакомпаніям заборонили літати

Авіакомпанії "Українсько-Середземноморські авіалінії", "Балтика" та "Аероміст-Харків" позбавили прав на авіаперевезення. Таке рішення ухвалила Сертифікаційна комісія Державної авіаційної адміністрації.

— Ми виявили багато грубих порушень в організації польотної роботи, авіаційних перевезень, інженерно-технічному забезпеченні. Особливо це стосується "Українсько-Середземноморських авіаліній", — пояснюють у Державіаадміністрації. — У пілотів та бортпровідників перевищений робочий графік. При нормі 12 годин на зміну вони працюють більше 14. Окрім того, літаки цієї авіакомпанії часто ламаються. Через це — затримка рейсів. А пасажирам це не подобається.

Натомість керівництво "Українсько-Середземноморських авіаліній" вважає, що компанію витісняють з ринку.

— Їм нецікава якась середня авіакомпанія, яка перевозить мало пасажирів. Державіаслужбі цікавіше вбити конкурента, якого ніяк не можуть добити, — зазначають в авіалініях. — Тиснуть на нас ще з 2003 року. Просто ми — підприємство зі 100-відсотковими іноземними інвестиціями. До інших провідних авіакомпаній, які мають держчастку, ставлення лояльніше.

"Українсько-Середземноморські авіалінії" — третій найбільший авіаперевізник в Україні, після "Аеросвіту" та "Міжнародних авіаліній України". Нещодавно, коли міністр закордонних справ Арсеній Яценюк повертався із Сербії до України, в паливі літака "Українсько-Середземноморських авіаліній" виявили стружку. Через це в машини відмовив двигун.

В компанії "Аероміст-Харків" відмовилися коментувати заборону перевозити пасажирів. Сказали лише, що рейси зараз не виконуються. А в "Українсько-Середземноморських авіалініях" можна замовити квитки.

Усього в Україні діє 92 авіакомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Трьом авіакомпаніям заборонили літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі