четвер, 12 травня 2011 00:45

Тролейбусні електродроти зрізали вночі

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

— Вон видите, тот кабель, что под напряжением, есть. А ноля нет, его ночью кто-то отрезал, — показує водій тролейбуса Олександр Мігулін. — Жінко, пересідайте на маршрутку. Тут не поломка, тут кабеля взагалі немає, — радить нервовій пасажирці.

10 травня о 7.00 на просп. Героїв Сталінграда біля зупинки "28-й мікрорайон" у Харкові зупинилися тролейбуси. Через зрізані електродроти.

О 9.15 зупинилися тролейбуси 19-го й 35-го маршрутів на розі вул. Кирзгизької та просп. 50-річчя СРСР. Причина та ж. Хтось зрізав "мінусовий" дріт.

— Рух тролейбусів відновили до 12.00, — пояснює начальник служби руху "Харківміськелектротрансу" Олександр Укіс. — Довелося протягти 24 метри нового дроту.

Збитки підприємство оцінює в 3 тис. грн.

— Ми подали заяви й до міліції, і до СБУ. Перевірили всі пункти прийому металобрухту в Харкові. Нашого дроту не знайшли, — додає начальник міського департаменту транспорту Сергій Дульфан. — Таке трапляється регулярно. Це руйнує енергосистему міста. Але жодного разу злочинців не знайшли. Можливо, вони продають крадений дріт за межами Харківської області.

За таку кількість кольорових металів можна заробити понад 1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбусні електродроти зрізали вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі