четвер, 29 липня 2021 07:15

Трьох дітей укололи найдорожчими ліками у світі

Трьох дітей укололи в київській лікарні Охматдит препаратом "Золнгесма". Це найдорожчі ліки у світі. Одна ампула коштує майже 65 млн грн.

Ліки отримали однорічний Арсеній з Тернопільщини, його однолітка з Сумщини Ангеліна та 8-місячна Аліса з Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Діти хворіють на спинальну м'язову атрофію, що вражає все тіло. Пацієнти не можуть рухатися, на пізніх стадіях — дихати. Укол "Золнгесми" зупиняє розвиток хвороби.

Діти виграли ін'єкції в лотереї, яку виробник ліків проводить що два тижні. Претендентів на укол подавала лікарня.

— Це інноваційний метод. Працює за допомогою вживлення препарату в гени людини, — розповідає Ольга Зарудня з Охматдита. — Хворі на СМА не можуть підняти ні руки, ні ноги. Лежать, як солдатики. Сподіваюся, це не останні діти, які виграли уколи. Не уявляю, як самостійно батьки можуть зібрати такі гроші.

— Нам поставили діагноз у травні. Дитина згасала на очах. Стукали у всі двері, аби отримати препарат. Це щастя, — говорить Галина Шевчик, мати Аліси. — Тепер щодня стаємо сильніші. Донька почала рухати руками.

Усі діти після ін'єкції почуваються добре. Їхні м'язи міцнішають, кажуть лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Трьох дітей укололи найдорожчими ліками у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі