вівторок, 01 лютого 2011 07:00

Тимошенко вдруге відмовили у виїзді за кордон

Генпрокуратура відмовила лідеру партії "Батьківщина" 50-річній Юлії Тимошенко в дозволі на поїздку до Брюсселя. Слідчий мотивував своє рішення тим, що на цей час призначили слідчі дії в її справі. Повідомив: має оперативні дані, що Тимошенко хоче скористатися поїздкою, аби ухилитися від слідства. Лідер "Батьківщини" на підписці про невиїзд із середини грудня минулого року.

— У Європі це будуть розглядати як продовження владою репресій, що мають політичні ознаки. Знаючи Тимошенко, не може бути сумнівів, що вона нікуди з України не втече. Я швидше повірю, що уряд Азарова в повному складі виїде з країни, ніж у те, що це зробить вона, — коментує політолог Олександр Палій, 35 років. — Переслідування владою Тимошенко відроджує її як політика. Вона знову стає вагомою політичною фігурою в країні.

Тимошенко мала взяти участь у з'їзді Європейської народної партії, який проходить у Брюсселі з 31 січня по 2 лютого. Минулого тижня слідчий уперше відмовив екс-прем'єру у виїзді за кордон на підставі того, що запрошення не було перекладене з англійської українською.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вдруге відмовили у виїзді за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі