вівторок, 29 грудня 2009 07:37

Тетяна Філімонова спіймала Черновецького на ковзанці

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Мер Києва Леонід Черновецький на відкритті ковзанки дає шматок глазурованого пирога з яблуками дівчинці, яка стоїть поруч
Мер Києва Леонід Черновецький на відкритті ковзанки дає шматок глазурованого пирога з яблуками дівчинці, яка стоїть поруч

У внутрішньому дворі столичного розважального комплексу "Арена" на столичній Бессарабці відкрили ковзанку. 24 грудня о 16.00 навколо сцени, яку спорудили біля входу на каток, зібралися з півсотні людей.

До "Арени" на чорному "ролс-ройсі" під"їжджає мер Києва 58-річний Леонід Черновецький. До сцени його проводять два охоронці й помічниця. Стає далеко від мікрофону. Говорить тихо. Чути, як прибиральник під сценою мете шваброю калюжі.

— Многие думают, что в "Арене" все очень дорого и доступно только багатым людям. Теперь здесь будет бесплатный каток, — Черновецький розстібає шкірянку. — Все это делается для того, чтобы вы, киевляне, гордились своим городом. Чем больше киевлян  мы заинтересуем такими мероприятиями, тем больше времени они будут уделять спорту. А я за здоровый образ жизни.

Нова ковзанка має площу 700 кв. м, обійшлася в 800 тис. євро. Гроші дали бізнесмени.

— Каток можна считать открытым, — каже Черновецький. Два офіціанти виносять на сцену глазурований пиріг з яблуками. Дають Леоніду Михайловичу ніж. Він ріже шматок, кладе його на пластикову тарілку, віддає дівчинці, яка стоїть поруч. Та хапає мера за руку, просить матір їх сфотографувати.

Черновецькому пропонують взути ковзани і вийти на лід. Він прощається, каже, що поспішає на вечірню сесію міської ради. По дорозі до автомобіля його сіпає за рукав 30-річна Тетяна Філімонова. Просить, щоб міський голова допоміг її сім"ї отримати квартиру. Охоронці тримають жінку за руки, відтягують від мера.

Мама 10 років працює дворнічкою, а квартиру не дають

— Нас п"ятеро живе в однокімнатці. Мама 10 років працює дворнічкою, а квартиру не дають.

Черновецький бере зіжмаканий аркуш з блокноту — на ньому записаний телефон Філімонової. Обіцяє допомогти.

Ковзанка працюватиме цілодобово до квітня. Із понеділка по п"ятницю з 10.00 до 16.00, у вихідні з 10.00 до 12.00 — вхід безкоштовний. У інші години 45 хв. катання  обійдуться в 20 грн. Прокат ковзанів — 29 грн. Для школярів лід безкоштовний у будь-який час. У кафе біля ковзанки можна замовити чай або каву за 20 грн.

У столиці працюють 30 льодових майданчиків. Три тижні тому Черновецький відкрив ковзанку на Майдані. Там за 45 хв. платять від 25 до 45 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Філімонова спіймала Черновецького на ковзанці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі