пʼятниця, 12 липня 2019 00:15

Терористи погрожують стріляти по мосту

Бойовики атакуватимуть, якщо українські будівельники візьмуться відновлювати міст через річку Сіверський Донець біля Станиці Луганської. Терористи сприймуть це як агресію і порушення умов розведення.

26 червня Збройні сили України та бойовики відвели позиції від лінії зіткнення перед мостом. Відстань між сторонами тепер 2 км. Напівзруйнований міст через річку — єдина можливість потрапити з окупованої Луганщини до підконтрольної українському уряду території.

7 липня Президент України Володимир Зеленський і голова Європейської Ради Дональд Туск відвідали Станицю Луганську після розведення військ. Зайшли вглиб і дійшли до мосту.

— Ми готові, у нас є гроші в бюджеті та пропозиції наших західних партнерів. Аби побудувати міст, треба щоб та сторона демонтувала бетонні укріплення. Вони сказали, що можуть це технічно зробити за 8–10 днів, — каже Зеленський. — Ми чекатимемо тиждень, максимум вісім днів, і якщо не побачимо демонтажу з тієї сторони, почнемо будувати міст.

У терористичній ЛНР хочуть, щоб міст мав ширину понад 5 м. Українська сторона наполягає — не більш як 3,6 м, щоб не могла проїхати бронетехніка.

Щойно міст зведуть, людей з української сторони підвозитимуть до лінії розмежування на електрокарах або автобусах.

Зараз ви читаєте новину «Терористи погрожують стріляти по мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі