пʼятниця, 25 січня 2008 07:14

Терорист у Дніпропетровську вимагав 20 мільйонів і Луценка

У понеділок увечері 33-річний Олег Мироненко із Дніпропетровська подзвонив на "02" і почав вимагати чорний "мерседес", $20 млн із рук губернатора області та зустріч із міністром Юрієм Луценком.

— Він сказав, що замінував вокзал і тримає заручників. Висунув умови. Якщо не виконаємо, грозився розстріляти людей та підірвати приміщення, — розповідає Ігор Воловик із обласного управління СБУ.

Працівники вокзалу розпочали евакуацію майже двох тисяч пасажирів. Рятувальники  обстежували територію, але вибухівки не знайшли. Протягом цього часу пасажири перебували на вулиці. До потягів їх проводили таємними шляхами. Рух поїздів не припиняли.

— Чоловік постійно дзвонив, — говорить Воловик. — Спочатку він хотів 10 мільйонів. Потім 20. Казав, що підірве заручників, які нібито були поруч.

За три години вдалося встановити, звідки телефонує терорист. Він перебував на околиці міста у квартирі 37-річного Анатолія, з яким познайомився в кафе за кілька годин до пригоди. Чоловіки випили і поїхали на квартиру до Анатолія, купивши спиртне. Там Мироненко попросив у товариша мобільний.

При затриманні казав міліції, що "дуже захотілося грошей".

Чоловіки не мають родин. Живуть самі. До цього Мироненко відсидів за ґратами за хуліганство та грабіж. Нині йому загрожує до 3 років позбавлення волі. Чоловік перебуває на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Терорист у Дніпропетровську вимагав 20 мільйонів і Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі