вівторок, 18 січня 2011 07:00

Тернопільську облраду переоберуть

У Тернопільській облраді знову будуть перевибори. Теперішній її склад сформували під час дострокових виборів у березні 2009 року. Торік до обласної ради депутатів не обирали.

Зараз "Свобода", яка мала найбільшу кількість мандатів в облраді, утратила 14 своїх — у результаті останніх місцевих виборів вони стали депутатами інших рівнів. Обласна територіальна виборча комісія не залучає нових "свободівців" до влади. Голова облради Олексій Кайда заявив, що доки цього не буде зроблено, він не скличе жодної сесії — чергової чи позачергової. Після цього поповзли чутки, що під час приїзду Віктора Януковича на Тернопільщину той говорив із губернатором про можливість перевиборів до облради.

В облдержадміністрації та в обласному осередку Партії регіонів заперечують перемовини з президентом про дочасні вибори.

— Президент у внутрішні справи області не втручається, — каже керівник фракції Партії регіонів в облраді Ярослава П'яла.

39-річний Олексій Кайда запевняє, що не чув про можливі перевибори:

— Облраду нема за що розпускати. Закон ми не порушували. Написав звернення у ЦВК про бездіяльність обласної комісії. Її голова або не фаховий, або має упередження — завжди знаходить повно причин, щоб не працювати. Будемо використовувати всі законні методи, щоб добитися введення своїх депутатів.

— Час, коли "Свобода" одноосібно керувала в раді, завершився, — коментує тернопільський політичний експерт 40-річний Ярослав Чорнозуб. — Тепер "золота карта" — в Партії регіонів. От вони і шантажують "свободівців" тим, що не вводять їхніх депутатів до облради.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільську облраду переоберуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі