пʼятниця, 11 жовтня 2019 06:50

Телефон ботсаду "обривали" охочі забрати рідкісні рослини

Оголошення про розпродаж столичним Національним ботанічним садом ім. Миколи Гришка за безцінь рідкісних тропічних рослин з'явилося в соціальних мережах минулого тижня. Писали, що рослини з теплиць — азалії, камелії, рододендрони, фікуси — продаватимуть за символічні суми, аби лиш врятувати від морозів.

Протягом трьох днів телефон ботсаду "обривали" сотні охочих. Дехто приїздив і вимагав віддати рослини.

В установі припускають, що спрацювало "сарафанне радіо".

— Немає жодного грандіозного розпродажу, — каже завідувачка відділу тропічних і субтропічних рослин Людмила Буюн, 56 років. — Оголошення не є відображенням реального стану справ, і великі фікуси задешево ніхто не продає.

У Національному ботанічному саду ім. Миколи Гришка зазвичай розпродають надлишок тепличних рослин перед початком опалювального сезону, щоб зекономити на обігріві теплиць. Колекцію тропічних і субтропічних рослин, що налічує 3 тис. видів та є національним надбанням, економія не зачепить.

Найдорожче цьогоріч продають хвойні дерева. 12-річна криптомерія коштує 9700 грн. Квітучий кущ камелії, заввишки до 3 м, якому більш як 25 років, коштує 5 тис. грн. Найдешевша — 5-сантиметрова розетка водяного салату — обійдеться у 2 грн.

Зараз ви читаєте новину «Телефон ботсаду "обривали" охочі забрати рідкісні рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі