четвер, 19 лютого 2009 17:05

Тексти п"ятьох письменників продаватимуть з Інтернету

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

— Видавництва збільшили плату за поліграфічні послуги і папір, — скаржиться  керівник сайту "Бук Ленд" Олексій Авраменко, 35 років. — Книги пишуться, а видавати ніяк. То будемо їх випускати в електронному вигляді.

У столичному прес-центрі "Главред" він презентує проект "ТТ". Скорочення розшифровується як "Тільки тексти".

— У багатьох райцентрах знайти книгарню важче, аніж комп"ютер, — зауважує письменник Михайло Бриних, 33 роки. Його повість "Шахмати для дибілів" вийшла в електронному вигляді. Аби викачати її з Інтернету, треба заплатити 10 грн 70 коп. Твір можна переписати на цифрову електронну книгу. Її носять у кишені, а текст читають із дисплея.

У такий самий спосіб "Бук Ленд" випустив два електронні детективи 38-річного Андрія Кокотюхи — "Осінній сезон смертей" і "Останній раз". Окрім того, видано повість "Лох" Тараса Антиповича і збірку есеїстики Вікторії Стах "Пазли тіла Божого". Книги коштують по-різному. Скажімо, роман Олега Криштопи "Усі жінки курви" обійдеться у 13 грн 62 коп.

Літератори отримуватимуть 70% вартості проданої в Інтернеті книжки.

— За друковані дають лише 15–20 відсотків, — нарікає Кокотюха. — В Україні найбільший гонорар для письменника — тисяча доларів.

Електронні тексти можна купити на сайті www.bookland.net.ua.

У магазинах побутової техніки електронна книга, залежно від моделі, коштує $100–300. Тексти також можна закачувати і читати з мобільних телефонів та кишенькових персональних комп"ютерів.

Зараз ви читаєте новину «Тексти п"ятьох письменників продаватимуть з Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі