четвер, 04 жовтня 2007 07:03

Тарас Дзюба з"їв 100 вареників за 4 хвилини

У Хмельницькому пройшов чемпіонат світу зі швидкісного поїдання вареників. Переможцем став 26-річний Тарас Дзюба з міста Червоноград, що на Львівщині. За 4 хв. 1 с він з"їв 100 вареників з картоплею.

— Мама кожної неділі готує вареники, — розповідає переможець. — Тому тренування проходить саме собою.

У кожного учасника свій метод поїдання вареників. Хтось змащує їх сметаною та ковтає. Хтось прожовує та запиває водою.

— Якщо вареники ковтати, то вони скоро застрягають. Наступні вже не пролазять. Тому треба часто запивати , — ділиться своїм методом Тарас Дзюба. — Також кожен вареник необхідно хоч раз розкусити.

У цьогорічному чемпіонаті брали участь представники  Німеччини, Канади та США. У фінал вийшли українці та американці. Останні посіли друге місце.

Торік Тарас переміг на всеукраїнському чемпіонаті. Тоді 100 вареників він з"їв за 5 хв. 23 с.

Дзюба закінчив механіко-математичний факультет Львівського університету імені Івана Франка. Коли жив в гуртожитку, майже щодня готував миску вареників. Його улюблені — з картоплею.

Чемпіонат світу з поїдання вареників заснував колишній одесит Алекс Ґутмахер 6 років тому у США. Світовий рекорд належить американцеві Миколі Лецину: 100 вареників він з"їв за 1 хв. 39 с.

Зараз ви читаєте новину «Тарас Дзюба з"їв 100 вареників за 4 хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі