середа, 11 травня 2011 08:45

"Сволочі червоні! Якби міг дотягнутися до вашої горлянки — перегриз би!"

Урочистості до Дня Перемоги в Тернополі відбуваються у Старому парку. Півгодини священики всіх конфесій правлять панахиду за загиблими. Губернатор Василь Хоптян 15 хв. розповідає про досягнення та плани в галузі тваринництва, боротьбу з корупцією. Діти дарують ветеранам квіти та листівки з фотографією губернатора.

— Старшим людям обідно стало, — каже ветеран 86-річний Сергій Смоляров. — Тим, хто перемогу завойовував, — слова не дали, тільки якісь посторонні говорили.

Ветерани розходяться з парку. Біля входу шикується колона з кількадесят чоловік під прапорами Компартії та копіями прапора перемоги. Їх зразу оточує міліція.

Групу очолює чоловік, який представляється Василем Паразінським — депутатом райради одного з райцентрів Хмельниччини. Якого саме — не уточнює. 30 хв. сперечаються з депутатами— "свободівцями", які вимагали сховати радянську символіку. Колона рушає до "вічного вогню". Кілька людей пробують зробити живий ланцюг і зупинити хід, однак їх відтягують міліціонери.

— Ми прирівняєм вас до учасників бойових дій, — жартує міліціонер до депутата міськради Ірини Бурди, яка біжить перед колоною і знімає на камеру як її однопартійці штовхаються з правоохоронцями.

Колона доходить до меморіалу. Коли комуністи виголошують промови, у парк заїжджає в колясці тернопільський спортсмен-інвалід Олександр Башта.

— Сволочі ви червоні! — вигукує через кордон міліціонерів. — Із 13 дітей мого прадіда знищили сімох по концтаборах. Будували свєтлоє будущеє? Де воно? Якби міг дотягнутися до вашої горлянки — перегриз би!

Люди з червоними прапорами йдуть із парку в супроводі міліції.

Зараз ви читаєте новину «"Сволочі червоні! Якби міг дотягнутися до вашої горлянки — перегриз би!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі