четвер, 25 вересня 2008 17:16

Свиноматка вигодовує тигренят

Автор: фото: reuters/Sergei Isayev
  Дев’ятиденне тигреня ссе молоко у свиноматки. Ферма в селі Мар’янівка Дніпропетровської області, 24 вересня 2008 року
Дев’ятиденне тигреня ссе молоко у свиноматки. Ферма в селі Мар’янівка Дніпропетровської області, 24 вересня 2008 року

На приватній свинофермі в селі Мар"янівка Новомосковського району Дніпропетровщини живуть троє тигренят. Тримають їх із поросятами. Зігрівають лампою для тварин. Смокчуть молоко тигренята у свиноматки.

— Тигриця від них відмовилася, як народила, — розповідають у приватному зоопарку "Три ведмеді". Звідти віддали тигренят на сусідню свиноферму. — Але вона не винна, бо народилася в неволі. Тому материнський інстинкт у неї розвинутий слабо.

На свинофермі кажуть, що тигренята поводяться як поросята — намагаються всіх розштовхати і першими добігти до матері.

— Є такі свиноматки, що не підпускають їх до себе, — кажуть на свинофермі. — Можливо, лякаються або чують нерідний запах. А деякі навпаки: побачать тигренят — і лягають біля них, показуючи, що ті можуть ссати молоко.

Незабаром звірят повернуть до зоопарку. Тут вигадали їм клички — Наф-Наф, Ніф-Ніф і Нуф-Нуф.

У приватному зоопарку траплялися історії, коли новонароджених тварин підсаджували до інших матерів. Зокрема, торік вовченят вигодовувала кішка.

— У зоопарку не було вибору. Тигренята без матері загинули б, — вважає Віталій Харченко, заступник директора Інституту зоології НАН України. — Підкладати іншій тигриці було б ризикованіше. Та може не прийняти. Все-таки свиня — одомашнена тварина й неагресивна.

Зоологи кажуть, що в Таїланді тигренят підсаджують до свиней — так перші швидше ростуть.

Зараз ви читаєте новину «Свиноматка вигодовує тигренят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі