четвер, 26 березня 2020 00:11

Супермаркети обмежують продаж товарів

У супермаркетах АТБ із 19 ­березня не продають більш як 12 напоїв чи 5 кг продуктових товарів в одні руки. Обмеження запровадили, щоб уникнути ажіотажу й дефіциту товарів, кажуть представники мережі.

Подібні вимоги можуть запровадити інші великі супермаркети. Вже підвищили ціни на картоплю, крупи, макарони, моркву, цибулю, хліб.

— Дефіциту продовольства не буде. Україна забезпечує себе основними продуктами й щороку збільшує експорт практично всіх аграрних культур, — говорить директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, 47 років. — За останній тиждень світова ціна зернових виросла на 7 відсотків. Послабилася гривня. Ці чинники призводять до збільшення цін на борошно, макарони, хліб. Зростуть на 2–5 відсотків.

Ажіотаж у магазинах може зникнути на цьому тижні, додає експерт:

— У деяких країнах після великого попиту вже спостерігається його падіння. При тому, що там люди мають більші накопичення. У наших громадян закінчаться гроші. Та й більшість купили потрібне.

У березні Україна збільшила імпорт продуктів з-за кордону. Купили 158 тис. т сиру, яєць, борошна, солодощів, фруктів, горіхів, риби, молока, меду, сиропів, кави, чаю, алкогольних і безалкогольних напоїв. Це на 40 тис. т більше, ніж торік у цей період. Витратили $211 млн.

Зараз ви читаєте новину «Супермаркети обмежують продаж товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі