вівторок, 06 травня 2008 07:10

Судно "Нафтогаз" піднімали 8,5 години

Близько 1 млн грн матеріальної допомоги виділив "Чорноморнафтогаз" сім"ям загиблих на судні "Нафтогаз-67" у Гонконгській протоці та у вертольоті Мі-8 у Чорному морі.

— Допомагатимемо грошима їхнім дітям до 16-річчя. А після закінчення школи вони зможуть вступити до Івано-Франківського інституту нафти й газу, — кажуть у "Чорноморнафтогазі". — Жінки загиблих чоловіків можуть влаштуватися на роботу в нашу компанію.

Підняти "Нафтогаз" готувалися понад два тижні. Спочатку планували зробити це 23 квітня. Та через сильний вітер кілька разів відкладали. "Нафтогаз-67" почали піднімати 27 квітня о пів на першу ночі за київським часом. Роботи тривали 8,5 год. Потім іще 8 год. відкачували воду.

— Спочатку знайшли тіла трьох загиблих членів екіпажу біля входу в машинне відділення. Наступного дня зранку — сім тіл у кают-компанії. За кілька годин біля машинного відділення виявили тіла ще чотирьох людей, — повідомляють у компанії. — І через годину витягли останнього загиблого моряка.

15 тіл відправили на ДНК-експертизу до Гонконгу. Ця процедура триватиме два-три тижні.

Аварію судна "Нафтогаз-67" розслідує спеціальна українсько-китайська комісія. Заступник голови правління "Чорноморнафтогазу" Анатолій Козлов зауважує, що українські представники досі не спілкувалися з капітаном китайського судна "Яохай", яке врізалося в "Нафтогаз-67".

— Китайська сторона мовчить: інформація закрита, — пояснює Козлов. — Наш капітан дав свідчення перед камерами. Ми в аварії не винні. А до китайської сторони претензій багато.

"Нафтогаз-67" і вертоліт Мі-8 належать компанії "Чорноморнафтогаз". Судно затонуло в Південно-Китайському морі неподалік Гонконгу 22 березня через зіткнення з китайським суховантажем "Яохай". Із 25 членів екіпажу врятувалися шестеро українців та один китаєць.

28 квітня при посадці на плавучу бурову платформу "Таврида" в Чорному морі розбився вертоліт Мі-8. Він зачепився заднім гвинтом за систему огорожі, перекинувся і загорівся. Усі 20 людей, із яких 17 — співробітники "Чорноморнафтогазу" та три члени екіпажу, загинули.

Зараз ви читаєте новину «Судно "Нафтогаз" піднімали 8,5 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі