четвер, 29 жовтня 2020 06:10

Студентів виселяють із гуртожитків

— Никакой учебы во время дистанционки нет, — каже 22-річний Андрій Нестеренко, четвертокурсник біологічного факультету з окупованого Донецька. — Бо викладачі не вміють користуватися скайпом. Просять лаборантів надсилати нам завдання, а ті роблять як попало.

Через поширення коронавірусу бойовики окупованої частини Донеччини перевели студентів на дистанційне навчання. Карантин триватиме до розпорядження ватажка окупантів.

— Спочатку на дистанційку відправили до листопада, — продовжує Андрій. — Але всі розуміють, що цього року в університет не попадемо. Контрактники пішли на роботу, дехто перевівся на заочну форму.

Студентам Донецького націо­нального університету, які залишилися в окупації, дозволили відвідувати пари за бажанням.

— Одни сами симулируют простуду, чтобы не ходить. Других родители не отпускают. Мол, сидите дома, — каже студентка університету 20-річна Анастасія. — За прогули не карають. Хто приходить, має бути завжди в масках. Щодня міряти температуру. Показувати викладачам, інакше не пустять.

Студентів медуніверситету на дистанційне навчання не переводили.

— Кілька тижнів вирішували, робити це чи ні, — каже четвертокурсник 23-річний Владислав. — Не перевели, бо медикам потрібне очне навчання. Старшокурсники влаштовуються на роботу. Їх беруть, тому що лікарів немає.

Донецький технічний університет на час пандемії відправляє мешканців гуртожитків додому.

У школах дистанційне навчання продовжили до 1 листопада.

— Онлайн преподается даже физкультура и изобразительное искусство, — каже 36-річна Анжела Єгорова з окупованого міста Сніжне. — ­Вчителі заван­тажують завдання, вказують дату та час на його виконання. Учні мають на відео зняти, як віджимаються, сфотографувати малюнок.

Дистанційну освіту запровадили тільки для середньої школи. Діти з початкової ходять на уроки.

— Вважають, що учні молодших класів менше хворіють на коронавірус, ніж підлітки, — продовжує Анжела Єгорова.

Вищі навчальні заклади окупованої частини Луганщини залишаються на карантині до розпорядження ватажка бойовиків Леоніда Пасічника. Школярі навчаються з 26 жовтня, доти були на вимушених канікулах.

Зараз ви читаєте новину «Студентів виселяють із гуртожитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі