пʼятниця, 26 жовтня 2007 18:37

Студенти не вчаться через холод

Цілий тиждень, починаючи з 22 жовтня, не ходять на навчання студенти Інституту економіки й підприємництва в Тернополі. Скасували пари через холод в аудиторіях. Коли відновлять, поки що невідомо.

— Деякі пари усе-таки йдуть. Наприклад, першокурсники-політологи й заочники слухають курс лекцій. Усі викладачі щодня виходять на роботу, — запевняє ректор інституту Ольга Білоус. — У нас немає власної котельні. Тому мусимо підлаштовуватися під ВАТ "Текстерно". Перед ними в нас боргів немає. Але одному інституту ніхто тепла не включатиме. Тому поки що чекаємо потепління, яке обіцяють із понеділка.

Інститут економіки й підприємництва — приватний вищий навчальний заклад. Студенти відмовилися вчитися, доки в аудиторіях не відновлять опалення. На ремонт котельні ВАТ "Текстерно" потрібно 700 тис. грн. На два місяці підприємство звільнили від сплати земельного податку в обласний і міський бюджети. Але зекономлених 70 тис. не вистачає.

— Торік ми вже припиняли навчання через відсутність тепла. Потім наздоганяли пропущене завдяки скороченню канікул, — веде далі Білоус. — Щоб уникнути такого в майбутньому, почали будувати свою котельню. Але це довгостроковий проект. Поки що ми просто заручники ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Студенти не вчаться через холод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі