четвер, 25 грудня 2008 20:26

Столичну медицину зроблять платною

Із 2009 року медичне обслуговування в комунальних лікарнях Києва буде платним. Про це заявила заступник столичного мера Ірена Кільчицька, 40 років.

— Усі знають: у поліклініках і лікарнях люди платять гроші за кожен візит до лікаря, за кожен укол. Тепер гроші платитимуть у каси лікарень. Вони йтимуть на реконструкцію приміщень, покращення медобслуговування, — каже Кільчицька.

Колишній головний лікар Київської стоматологічної поліклініки Анатолій Круть, 33 роки, говорить: першу допомогу в усіх галузях медицини, окрім стоматології, потрібно надавати безкоштовно.

— Так ми людей у могилу загонимо. Їм нічим платити. Це повний "привіт" від мерії. До того ж Кільчицька порушує Конституцію. За це можна й до кримінальної відповідальності притягти, — додає Круть.

— Це жахливо. Я не зможу платити, хоча маю непогану пенсію —  800 гривень. Хворію часто. Із 1 січня лягаю на денний стаціонар. Три дні тому на прийомі запитала лікаря, чи треба платити за ліки. Сказав, усе безкоштовно. Може, ще встигну? — розповідає пенсіонерка Оксана Консан, 70 років.

Мерія презентує тарифи на медичне обслуговування в січні 2009-го. Майже 600 тис. киян-пільговиків лікарні продовжуватимуть обслуговувати безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Столичну медицину зроблять платною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі