четвер, 15 січня 2009 16:05

Столична медицина офіційно стане платною

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Нові ціни на медичні послуги запропонувала у вівторок столична влада. Поки що це проект рішення, який висунули на громадське обговорення.

13 січня вдень на офіційному інтернет-сайті київської мерії вивісили проект переліку платних медичних послуг. Згідно з вівторковою інформацією, консультація в лікаря комунальної столичної клініки коштуватиме від 128 до 182 грн. Аналіз крові з пальця — 5, уколи — від 48 до 71 грн. Зупинку носової кровотечі оцінили в півсотні гривень, а ультразвукове дослідження — від 85 до 211 грн. Увечері того самого дня на сайті мерії з"явився інший перелік, де ціни наводили втричі менші.

Заступник міського голови Ірена Кільчицька каже, що кияни не відчують платної медицини. Дотепер платили гроші лікарям під час візитів. Нині виручені кошти мерія віддаватиме на закупівлю медикаментів, харчування та обладнання.

Та в управлінні цінової політики говорять дещо інше. Платитимуть за медичні послуги компанії, у яких застрахували здоров"я жителі Києва. Або ж ті люди, які проходять у лікарнях професійні медичні огляди. Кореспондентові "ГПУ" не вдалося з"ясувати, чи стануть платними медичні послуги в комунальних міських і районних поліклініках. У прес-службі столичної мерії відповіли, що про це може сказати лише одна особа в київській владі — Ірена Кільчицька. Вона вийде на роботу лише в понеділок.

У столичних поліклініках про платні послуги поки що нічого не знають.

Зараз ви читаєте новину «Столична медицина офіційно стане платною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі