понеділок, 23 квітня 2007 07:06

Статки Тимошенко оцінили в 500 мільйонів доларів

Рейтинг найбагатших українців опублікував журнал "Мысль". До списку потрапили екс-президент 68-річний Леонід Кучма, лідер БЮТу Юлія Тимошенко, 46 років, та екс-прем"єр-міністр Павло Лазаренко, 54 роки.

Статки першого оцінили в $1,5 млрд. Він на четвертому місці після власника "Шахтаря" Рината Ахметова, власника "Криворіжсталі" Лакшмі Міттала та свого зятя Віктора Пінчука.

Павло Лазаренко, за оцінками експертів "Мысли", має $550 млн і посідає 9-те місце, а Юлія Тимошенко з $500 млн — останнє, 10-те.

— Якщо Кучма і має якісь гроші, то всі вони на закордонних банківських рахунках, тому порахувати їх неможливо, — переконаний журналіст польського видання "Впрост" Орест Сухар, 35 років. — Так само не можна дізнатися про статки Лазаренка та Тимошенко. Скільки Юлія Володимирівна заробляє на політиці, ніхто не знає. Журнал подібною публікацією просто хоче підвищити собі рейтинг.

Редактор видання "Мысль" Михайло Кухар не приховує, що наведені цифри приблизні.

— Із публікацій у США ми дізналися, що половина грошей, які отримував Лазаренко як хабарі, осідали на офшорних рахунках компанії "Єдині енергетичні системи України", якою керувала Юлія Тимошенко, — каже він. — Американський суд довів, що сума цих хабарів склала 550 мільйонів доларів. Ми й припустили, що половина коштів з офшорних рахунків дісталася Тимошенко.

Де ще взялося близько $200 млн, редактор не пояснює.

Перше місце в рейтингу журналу зі статками $35 млрд посів Ринат Ахметов. Фахівці американського журналу "Форбс", який щороку публікує список найбагатших людей світу, нарахували у Ахметова $4 млрд. Тимошенко, Лазаренко та Кучма до рейтингу не потрапили.

Зараз ви читаєте новину «Статки Тимошенко оцінили в 500 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі