пʼятниця, 04 липня 2008 07:13

Станіслава Галушку побили за політичні погляди

Автор: малюнок: Володиимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Близько восьмої вечора в суботу 48-річному Станіславові Галушці, члену Полтавської обласної організації Народного руху України, у громадському транспорті зламали руку.

— Я їхав додому тролейбусом, зі знайомим обговорювали необхідність встановлення пам"ятників Іванові Мазепі та Симонові Петлюрі в Полтаві, — розповідає потерпілий. — Поруч сидів чоловік. Йому наша дискусія, мабуть, не подобалася. Він викрикнув: "Заткнись!".

— До яких пір ви будете затикати рот українцям на українській землі? — відповів Галушка.

Чоловік підвівся і вдарив його кулаком в обличчя. Потім ще раз.

— До тями прийшов, коли наді мною схилилася дружина, — продовжує. — Вона якраз ішла з роботи додому й на зупинці Площа Зигіна сіла в цей же тролейбус. Каже, ще один молодик підбіг, хотів, мабуть, добити. А вона підвела мене закривавленого й вивела з тролейбуса.

Наступного дня після інциденту рентген виявив, що в Галушки у двох місцях зламана рука. Наклали гіпс.

У Народний рух України Станіслав Галушка вступив 1999-го.

— Через два місяці після смерті В"ячеслава Чорновола прийшов у партію, — веде далі чоловік. — Мені і батько мій казав: "Покинь, бо вб"ють дурака". Але я від своїх поглядів не відмовлюся.

Зараз ви читаєте новину «Станіслава Галушку побили за політичні погляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі