середа, 28 листопада 2007 07:01

Спеціальні автомобільні номери передали на металолом

Автор: фото: УНІАН
  Співробітник департаменту ДАІ МВС України ліквідовує спеціальні номерні знаки для службових машин. 115 чиновників здали їх самостійно. Решту вилучали на дорозі працівники спецпідрозділу ”Кобра”
Співробітник департаменту ДАІ МВС України ліквідовує спеціальні номерні знаки для службових машин. 115 чиновників здали їх самостійно. Решту вилучали на дорозі працівники спецпідрозділу ”Кобра”

— У мене був номер 078, але я ним користувався, лише коли їздив у відрядження до Києва, — каже "ГПУ" голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, 48 років. — Дорогою мене не зупиняли, а на пропускному пункті Секретаріату президента або Кабміну черговий піднімав шлагбаум, навіть не питаючи, куди я їду.

Минулого понеділка на території МРЕВ N5 управління ДАІ міста Києва знищили 224 спеціальні автомобільні номери. Таблички з трьома цифрами і зображенням малого Державного герба видали 2005 року для автомобілів Секретаріату президента, Кабінету Міністрів, міністерств, а також 26 головам обласних адміністрацій та обласних рад.

13 листопада президент Віктор Ющенко підписав указ "Про скасування спеціальних номерних знаків для службових транспортних засобів". На його виконання виділив місяць. ДАІ впоралося за два тижні.

— Всього знищили 224 номери, — говорять "ГПУ" у прес-службі Департаменту ДАІ. — Номером 222 ніхто не користувався, тому його передали в наш музей. Ще один номер — 001, який мав належати президентові України, насправді за ним не закріплявся.

Першим свій номер — 004 — здав голова президентського секретаріату Віктор Балога, 44 роки. Слідом за ним — прем"єр-міністр Віктор Янукович, 57 років, та екс-секретар Ради нацбезпеки та оборони Іван Плющ, 66 років. Добровільно від спецномерів відмовилися 115 чиновників. Решту вилучали на дорозі працівники спецпідрозділу "Кобра". Останнім спецномер 012 здав один із віце-прем"єрів. Але за ким він був закріплений, невідомо.

— У мене немає ніяких пільг. За парковку будь-де я плачу. Даішники рідко зупиняють, бо мій водій старається не порушувати правил, — розповідає нардеп від Партії регіонів Віталій Хомутиннік.

Тепер він їздить із новими депутатськими номерами — АА чотири цифри і ВР.

— Ну і що як забрали в них "блатні" номери? А посвідчення депутата ж не забрали. Даішник зупинить якогось депутата, а він ще не встигне опустити скло, як тикне в морду своє посвідчення, — каже старший інспектор ДАІ, який просить не називати його ім"я. — Ні, щоб вийти вибачитися за порушення. А я усміхнуся і: "Щасливої дороги".

Зараз ви читаєте новину «Спеціальні автомобільні номери передали на металолом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі