середа, 08 серпня 2012 06:15

Сотню машин залило

Автор: фото з сайта WWW.kiev.pravda.com.ua
  Столичну вулицю Бальзака останніми роками затоплює вчетверте. Магістральний водогін проривало на Різдво 2008 року, 29 березня і 9 червня 2009-го і 6 серпня 2012-го
Столичну вулицю Бальзака останніми роками затоплює вчетверте. Магістральний водогін проривало на Різдво 2008 року, 29 березня і 9 червня 2009-го і 6 серпня 2012-го

Увечері 6 серпня на столичному масиві Троєщина прорвало магістральний водогін діаметром 900 мм. Затопило три автостоянки вздовж вул. Бальзака.

— Після п'ятої вечора вода в кранах пропала. А за півгодини приїхав батько. Сказав, що вулицею тече річка по коліно, — розповідає 25-річна Юлія Ціоха.

На Троєщині миттю утворились затори. Автобуси та маршрутки об'їжджали потоп сусідніми вулицями. На автостоянках затопило щонайменше сотню легковиків.

— Їхав із роботи близько шостої. На розі Сабурова та Бальзака стоять даїшники, нікого не пускають. На стоянці все було у воді, — згадує водій 34-річний Володимир Скорий. — Мужики казали, що аварійники годину бігали, не могли знайти місце прориву. Моєму сусіду не везе: четвертий раз машину затоплює.

У "Київводоканалі" пояснюють, труба лопнула навпроти будинку №52/22 по вул. Бальзака. Таке тут стається вчетверте. Вона тріскала на Різдво 2008-го, 29 березня та 3 червня 2009 року.

— Мережі водопостачання, каналізації й тепломережі вкрай зношені. Останні 20 років в інфраструктуру нічого не вкладали. Житлово-комунальне господарство завжди було заручником політичної ситуації. Мери роблять маніпуляції перед виборами. Стримують природне зростання тарифів для того, аби показати, що вони хороші. 60 відсотків міських мереж потребують капітального ремонту, а ніхто цим не займається, — пояснює 61-річний Олександр Сергієнко, директор аналітико-дослідного центру "Інститут міста".

Зараз ви читаєте новину «Сотню машин залило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі