четвер, 10 липня 2008 07:15

Сомалійські пірати звільнили захоплених українців

У вівторок ввечері із захопленого сомалійськими піратами судна "Леманн Тімбер" звільнили 15 членів екіпажу. Серед них було чотири українці. У полоні в Аденській затоці неподалік півострова Сомалі заручники перебували з 28 травня. Стан членів екіпажу — тяжкий. Пірати вимагали за їхнє звільнення $3 млн. Після переговорів із судновласниками німецького суховантажу суму зменшили до $750 тис.

Як стало відомо "ГПУ", піратам заплатили викуп. Його підвіз на судні невідомий. Він перевірив, чи живі всі члени екіпажу й віддав гроші. Пірати перерахували їх і залишили судно. Однак у МЗС інформацію про заплачений викуп не підтвердили.

Члени екіпажу розповіли, що питної води майже не було. Вживали сиру рибу, недоїдки від їжі піратів та сухі пайки у брикетах.

— Нині човен прямує до безпечного порту, — кажуть в українському МЗС, посилаючись на Генеральне консульство України в Гамбурзі.

Родичів моряків сповістили про їхнє звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати звільнили захоплених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі