субота, 22 березня 2008 07:13

Солярка коштуватиме дорожче за 95-й бензин

До кінця березня ціна на 95-й бензин подолає позначку в 6 грн. Після цього зростання цін не припиниться, але трохи уповільниться. Про це повідомили в аналітичній компанії "УПЕКО".

— Оптовий ринок України в першій декаді березня знаходився під впливом постійних зростань цін імпортних поставок палива, — каже Сергій Куюн, виконавчий директор компанії "УПЕКО". — Саме тоді у світі відбулося різке подорожчання, що вплинуло на український ринок. У результаті оптові ціни на бензин виросли за короткий проміжок у середньому на 10 відсотків, на дизпаливо — на 8,5 відсотка. Це призвело до підвищення цін на паливо на автозаправках.

Із 10 до 18 березня бензин А-76 подорожчав у середньому на 33 коп., А-92 — на 39 коп., А-95 — на 35 коп. Дизельне паливо — на 35 коп.

— Ми чекали, що зростання світових цін трохи уповільниться, — продовжує Куюн. — Але так не сталося, і це скажеться на внутрішньому українському ринку. До кінця місяця 95-й і дизпаливо досягнуть позначки у 6 грн.

У компанії "УПЕКО" вважають, що в майбутньому солярка коштуватиме більше за бензин марки А-95.

Зараз ви читаєте новину «Солярка коштуватиме дорожче за 95-й бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі