середа, 23 липня 2008 07:05

Солодощі подешевшають восени

Кондитерські вироби за місяць-два подешевшають на 15–20%. Нині кілограм шоколадних цукерок коштує від 20 грн. Нова ціна — від 16 грн. Майбутнє зниження цін пов"язують зі вступом України до Світової організації торгівлі. За кордоном солодощі дешевші.

— Поки що ціна може зростати, тому що дорожчає цукор. Зростання спостерігатимемо до вересня або й жовтня, — каже аналітик консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник, 32 роки. — Нині в Україні оптова ціна на цукор коливається в межах 3,10–3,30 гривні за кілограм. А от у жовтні цукор нового врожаю буде дешевшим.

Крім того, в Україну завозитимуть тростинний цукор. Він коштує менше за буряковий. Какао українські кондитери імпортують. Нижчі ставки імпортного мита на нього наберуть чинності з 1 січня.

— Щодня піднімають ціну на 5–10 копійок на солодке, — каже Людмила, 34 роки, продавщиця столичного ринку "Дніпро" в житломасиві Микільська Борщагівка. — Що, цукерки подешевшають? То все брехня. Кіло вафель "Артек" я вже по 20 гривень продаю. А тиждень тому були 18.

Українські кондитери можуть перейти на дорожчий асортимент, прогнозує Колесник. Натомість дешеві солодощі завозитимуть лише з-за кордону. Тому для споживачів зниження цін може бути малопомітним.

Зараз ви читаєте новину «Солодощі подешевшають восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі