пʼятниця, 07 жовтня 2011 06:00

"Щоденник моєї секретарки" Капранових радять читати жінкам

4 жовтня у столичній книгарні "Є" презентували роман братів-близнюків Капранових "Щоденник моєї секретарки". Книжка з'явилася у видавництві письменників "Зелений пес".

— Написали про сучасну українську еліту, — говорить Віталій Капранов, 44 роки. — Події відбуваються у Києві 2003–2004 року. Головний герой — київський бізнесмен 40-річний Сергій Павленко. Він знаходить щоденник своєї секретарки. Чоловік живе у світі політики й бізнесу. Починає плутати добро зі злом. Завдяки записаним роздумам простої дівчини Павленко переконується, що не все вирішують гроші.

Книжка створена за реальними подіями.

— Нам довелося працювати у серйозному бізнесі. Коли виникла ідея "Щоденника", ми почали згадувати речі, свідками яких були. Є справжня історія нашого репресованого діда. Вона пояснює, чому головний герой ненавидить комуністів. Також описали часи помаранчевої революції. Серед персонажів є відомі політики — Леонід Кучма і Юлія Тимошенко. Решта героїв вигадані.

На презентації був телеведучий Андрій Куликов, 54 роки. Його Капранови попросили стати першим читачем роману.

— Опис столиці під час помаранчевої революції відповідає тому, що я бачив, — каже Куликов. — "Щоденником" брати Капранови відповіли на потребу суспільства в простій і дохідливій літературі про нещодавні події.

Київська письменниця 50-річна Міла Іванцова прийшла із шоколадкою. Дає її Дмитрові Капранову. На обгортці зображений долар.

— Я вам принесла хабара, бо у вашому романі всі їх кругом дають. Головний герой у валізах носить бакси пачками, — розповідає Іванцова. — Капранови — дуже ризикові, бо видали конкретний пацанський роман. А 80 відсотків українських читачів — жінки. Коли читала, у мене було відчуття, ніби на мене вдягли шапку-невидимку й пустили по чоловічому табору бізнесменів і політиків. Тут я підслуховувала і підглядала за ними. Жіночки, читайте цю книжку — дізнаєтеся багато цікавого про чоловіків. У романі провідна тема — чоловічий погляд на жінку, політика і Київ. Колись за цим твором вивчатимуть історію України.

"Щоденник моєї секретарки" продають за 50 грн. Надрукували три тисячі примірників.

Зараз ви читаєте новину «"Щоденник моєї секретарки" Капранових радять читати жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі