четвер, 06 січня 2011 08:30

Що крали на роботі?

Тарас, 44 роки, м. Новояворівськ Львівської області:

— Сметану на Львівському молокозаводі. Краденим відбивав витрати на дорогу. У тиждень міг сперти три-чотири пачки сметани. Запихав пакети у труси. Спеціально носив дві пари боксерок, щоб холодне не прикладати до тіла. Молока не брав — літрове, виносити незручно. Торік завод закрили, працюю на будовах. Жінка сміється, каже, щоб я цеглу в трусах носив.

Ольга, 49 років, Івано-Франківськ:

— Паркет, як працювала на лісокомбінаті. Я та інші жінки щодня виносили по 5–10 дощечок. Клали в сумочки, взимку обмотували довкола талії. У нічну зміну перекидала дощечки через паркан. Там їх підбирали чоловік із сином. За місяць крала 10–12 "квадратів". Через п'ять років поклали у квартирі дубовий паркет, решту продавали. За виручене купили меблі, двічі їздили на море. Тепер дефіциту нема, але все одно несу дощечки додому.

Василь, 67 років, с. Косарі Кам'янського району Черкаської області:

— Спирт. Якось ішов повз пусті залізничні цистерни, кинув палицею в одну. Поняв, там шось є. Із відром на мотузці за ніч бігав разів вісім: налив у банки, відра, тазіки й балію. Баба кричала, картоплі нема в чому почистить. На другий день за чаркою пробалакався кумові. Потім уночі півсела сиділо на цистерні. Я вторгував за спирт із цистерни півтори тисячі. 3-літровий бутиль коштував 18 рублів.

Надія Луценко, 67 років, райцентр Літин Вінницької області:

— Цукерки в новорічних коробках із назвою "Поздравляю!", як працювала на машинобудівному заводі у Хмільнику. Вкрали з чоловіком, заклали ними весь багажник у "жигулях". Коли відкрили, були розчаровані. Конфети були білі, без шоколаду і такі недобрі, що навіть собаки їх не їли. Півроку вони пролежали у нашому сараї. Потім перегнали на горілку.

Олександр, 24 роки, Київ:

— Крав бензин і моделі машинок, коли робив на заправці. Працював на "Шелі", що на Троєщині, звичайним заправщиком. Моделі машинок давали, якщо заправляв повний бак. Коли мінялася зміна, треба було швидко заховати машинку в карман. Зібрав колекцію — 30 штук.

Бензин крали вночі, як керівництва не було. Коли привозили партію бензину і зливали його в цистерни, у спеціальному відстійнику залишалося приблизно 50 літрів. Його й крали. За рік перевіз каністрами в електричці десь 400 літрів. Більше як рік вистачило кататися.

Зараз ви читаєте новину «Що крали на роботі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі