вівторок, 20 серпня 2013 07:45

Сквер обгородили колючим дротом

13 серпня жителі столичного мікрорайону Березняки влаштували дві бійки з охоронцями будівельного майданчика у сквері на вул. Серафимовича, 6а. Вимагають припинити його забудову та повернути місту. Активісти місяць чергували там у наметах і не пускали робітників.

— А нам нічого не залишається, як боротися за кожний сантиметр зелених місць. Тут завжди багато людей гуляють. А без нашого відома, без громадських слухань вони хочуть звести будівлю, — каже 50-річна Наталія Бочковська.

На початку липня навколо скверу компанія "Тельбін ІВА" встановила бетонну огорожу. Планують звести супермаркет і офісну будівлю. Право на землю вони отримали 10 років тому.

У вівторок вранці близько сотні чоловіків у чорній уніформі прибрали з території намети активістів. Потім будівельники натягли на огорожу колючий дріт. В обід кілька сотень місцевих прорвалися до скверу, охоронці втекли.

Ініціативна група написала скаргу до прокуратури, щоб перевірили законність надання землі.

Зараз ви читаєте новину «Сквер обгородили колючим дротом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі