пʼятниця, 28 листопада 2008 18:55

Школярі заночували в лісосмузі

Автор: фото надане УДАІ УМВС у Кіровоградській області
  Романа Парануту (ліворуч) та Руслана Лифара міліціонери знайшли в лісосмузі біля траси Кіровоград–Знам’янка
Романа Парануту (ліворуч) та Руслана Лифара міліціонери знайшли в лісосмузі біля траси Кіровоград–Знам’янка

8-річний Роман Паранута та 10-річний Руслан Лифар із села Аджамка, що під Кіровоградом, утекли з дому й заночували в лісосмузі.

Вони блукали 18 год., пройшли понад 20 км. Хлопці вирушили в гості до тітки Руслана в сусідній район.

— 25 листопада о 16.30 мати Руслана Лифара звернулася до міліції. Занепокоїлася, що діти до цього часу не повернулися зі школи. І в селі їх ніхто не бачив, — розповідає начальник Кіровоградського райвідділу міліції підполковник  Анатолій Вітюк. — Оперативники виїхали в село. Руслан уже кілька разів тікав із дому. Казав, що мати знущається над ним. Дітей шукали всю ніч, а знайшли близько дев"ятої ранку наступного дня біля траси Кіровоград–Знам"янка.

Працівники ДАІ поверталися на базу з нічного чергування. Побачили в лісосмузі двох дітей, які тулилися до дерева.

— Вони сиділи під акацією, притиснулися один до одного, щоб було тепліше. Вони тремтіли від холоду. Одяг наскрізь промок від дощу. Так промерзли, що язик не слухався, — розказує майор Сергій Кузьменко з управління ДАІ області.

Діти розповіли, що втекли, бо матері їх б"ють за погані оцінки. Після занять хлопці вирішили піти до тітки Руслана. Де саме вона живе, Лифар не знав. Колись був у неї на роботі, тож сподівався знайти це місце. По дорозі зупинилися в лісосмузі, там і заночували. Але так стомилися та зголодніли, що не могли йти далі.

Хлопці готувалися до походу. За два дні до цього Руслан не віддав матері здачі з магазину. Сказав, що загубив гроші. Коли хлопців знайшли, в них було чотири хлібини й 10 грн.

— Дітей передали батькам. Сім"ї Романа та Руслана тепер під особливим контролем міліції, — говорить підполковник Вітюк.

Обох хлопців виховують матері. Батьки розлучилися. У родині Романа Паранути чотири дитини, в Руслана — троє. Сусіди розповідають, що не помічали, аби хлопчиків били.

Директор Кіровоградського міського центру соціальних служб, сім"ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, 38 років, вважає, що найімовірніше діти відчували брак уваги до себе з боку матерів та бабусь.

Зараз ви читаєте новину «Школярі заночували в лісосмузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі