пʼятниця, 02 листопада 2007 07:10

Школярі 18 років навчаються на цукровому заводі

— Дитина зі школи приходить виснажена, п"є знеболювальне. У класах душно. А вікно не відкриєш, бо від виробництва іде великий шум і неприємний запах, — скаржиться Амаріца Ірина, 42 роки, мати семикласника Євгена з міста Червонозаводське Лохвицького району на Полтавщині. — Харчуватися ніде — про гарячі обіди ми забулися.

324 учні міста навчаються на третьому та четвертому поверхах адміністративного корпусу місцевого товариства "Райз-цукор", 38 першокласників — у дитсадку, а 85 старшокласників — у музичній школі. У кабінетах на шість осіб за партами сидять по 20–27 учнів. Діти так навчаються останні 18 років, бо старе приміщення школи зруйнували. У місті є ще одна школа, та на всіх учнів там бракує місця.

Нове приміщення для школи N1 у Червонозаводському будують 8 років. 15 січня 2008-го обіцяють здати перший корпус на два поверхи для учнів молодших класів. Якщо фінансування не припиниться, то 1 вересня добудують і здадуть інші два.

— Від першої парти до дошки — менше метра, а треба два з половиною. Учителі боком проходять, — скаржиться про умови навчання на заводі директор школи Наталія Дробязко, 42 роки. — Стільці останніх парт підпирають стіни, а відстань має бути не меншою за 50–70 сантиметрів.

Школярі не мають спортзалу, їдальні та гардероба. Обіди їм привозять в одноразових пакетах. Керівництво цукрового заводу відмовилося відповідати за безпеку дітей та заборонило відвідувати їдальню підприємства. Для уроків фізкультури орендують зал у Будинку культури. Коли тепло, займаються на міському стадіоні.

Зараз ви читаєте новину «Школярі 18 років навчаються на цукровому заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі