пʼятниця, 13 квітня 2007 07:08

Школярам подарують українські книжки

Сьогодні кожній школі у Чернігові подарують 30 українських книжок. Усього загальноосвітніх навчальних закладів у місті 40.

— Ми підготували переклади Конан Дойля, Умберто Еко, Миколи Гоголя. Вручатимемо також твори Всеволода Нестайка, Валерія Шевчука, Юрія Мушкетика. Є "Гаррі Поттер", — розповідає 28-річний Артем Соколенко, активіст громадського руху "Не будь байдужим!".

Представники останнього й організували акцію "Чернігове! Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!".

Перший її етап провели у Києві ще напередодні Нового року. Тоді представники руху роздали молоді столиці 5 тис. книжок із порадами, як почати розмовляти українською.

За статистикою, з чотирьох київських школярів, які вдома говорять українською, лише один продовжує спілкуватися нею в школі, на вулиці та з друзями.

Тепер же, щоб підтримувати рідну мову, подібні акції організовуватимуть у регіонах. Чернігів став першим. До активістів руху приєдналися співаки. Так, книжки школярам повезуть Олександр Ярмола з "Гайдамаків", Андрій Тимчук із "ФлайzZzи", Юрко Журавель з "Оt Vinta!". Буде там також Сергій Легкобит із "Широко закриті очі".

Після вручення книг гурти проведуть концерт у місцевому будинку культури. Учні зможуть на нього потрапити безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Школярам подарують українські книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі