четвер, 05 червня 2008 07:13

Школяр виніс із вогню малюка

13-річний Сергій Бурченя з села Устя Корецького району на Рівненщині врятував життя сусідові Ярославу Сухляку, 4 роки. У ніч із суботи на неділю загорілась хата його 63-річної бабусі Євгенії.

Жінка прокинулась опівночі від тріску. Вискочила надвір і побачила, що горить дах. В одноповерховій дерев"яній хаті вона була лише з онуком. Батьки хлопця живуть на Волині. Віддали його на літо. Із переляку жінка забула винести малого. Стояла на вулиці й гукала односельчан.

До неї прибігли Бурченя з товаришем. Вони були в клубі.

— Ярослав спав у своєму ліжку. Сергій почув його кашель і хрип — дитина вже задихалася від диму, — розповідає Дмитро Мельник із обласного управління МНС. — Школяр схопив малюка на руки і виніс на свіже повітря. Ярослав не вчадів, лише дуже перелякався.

Потім хлопці витягли з будинку газовий балон, щоб не вибухнув. Вогонь пожежники загасили за годину. Дах згорів, але стіни вціліли. Сухляки ночують удома. Депутати сільради збирають гроші на відбудову їхньої хати.

Сергій Бурченя закінчив 8-й клас. Має молодших брата та сестру.

Минулої весни в Усті школяр Юрій Шилан, 13 років, врятував з води 40-річного сусіда-однофамільця.

Зараз ви читаєте новину «Школяр виніс із вогню малюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі