Ексклюзиви
середа, 28 січня 2009 18:03

Школи почали відключати від електрики

— Зараз вечір, стою в себе на балконі, на свою школу дивлюся. Вона геть темна, жодне вікно не світиться. Раніше вночі хоча б одне світилося, де черговий сидить, — розповідає "ГПУ" Надія, вчителька столичної загальноосвітньої школи N313 на житловому масиві Троєщина.

Минулої п"ятниці працівники "Київенерго" відключили 35 із 45 шкіл Деснянського району столиці, розповідає вчителька. "Київенерго" постачає електрику в домівки киян та комерційним підприємствам. У вівторок світло в школі так і не увімкнули.

У закладі протягом понеділка-вівторка не працювала їдальня, де елетричні плити. Учні ходили їсти на великій перерві додому. Також не працював комп"ютерний клас. У кабінетах не могли увімкнути світло. У столиці цими днями хмарно, зранку і ввечері густий туман. Тому після третього-четвертого уроків учнів, аби не сліпли, відпускали додому. Про початок перерв і уроків сповіщає бронзовий дзвоник. Черговий учень обходить із ним усі шкільні коридори. Вчителі чули від директора, що струм відключили через борги. Кажуть, 313-та заборгувала 5 тис. грн.

— Вчителюю 15 років, але такого згадати не можу. Ніколи ще електрику не відрізали школі, — каже Надія.

Зараз ви читаєте новину «Школи почали відключати від електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути