пʼятниця, 03 вересня 2010 02:04

Скільки грошей вам бракує до зарплатні?

Микола Лушпіган, 38 років, слюсар, місто Кам"янка Черкаської області:


— Моїх півтори тисячі зарплати ніяк не вистачає. Щомісяця з жінкою, вона домогосподарка, відкладаємо третину на одяг. Відразу плачу комунальні. Лишається гривень 700, їх вистачає тижнів на два. Потім їдемо за торбою до батьків у сусіднє село Михайлівку. Дають на додачу сотню — другу. Наступного разу — до інших батьків. Так і живемо. Як і батьки вигрошаться, знімаю з картки кредитні гроші. Прикидав, що процентів 40 сімейного бюджету — допомога батьків.


Ірина

Леонтьєва, 25 років, помічник адвоката, Луцьк:

— Заробляю півтори тисячі. Ще стільки ж — і вистачало б. На попередній роботі отримувала 3 тисячі. Зараз економлю на дрібничках. Манікюр роблю сама, у перукарню ходжу рідше. Чуб сама зістригаю, рівняє чоловік. На роботу пішки — це займає 20 хвилин, зате дві гривні економії. Із друзями рідше бачуся. Раніше через день у кафе зависали, тепер тільки на вихідних. До батьків по гроші не звертаюся.


Тетяна Герасименко, 45 років, медсестра маніпуляційного кабінету Полтавської обласної психіатричної лікарні:

— До зарплати тисяч дві не вистачає. При тому, що заробіток у мене тисяча гривень. Добре, хоч дають без затримок. Коли не хватає, позичаю у друзів і родичів гривень 500, потім вертаю. Можу кредит із картки взяти. Мені ще сина вчити. За семестр плачу три тисячі гривень. Прикро, що медсестра отримує ту ж зарплату, що й санітарка. Але обов"язків і відповідальності в мене набагато більше.


Віктор Перебийніс, 27 років, торговий агент, село Переорки Вінницької області:

— Зазвичай не вистачає гривень 500. Зарплату нам дають із 10-го по 15-те. Зараз якраз час перед видачею. Аванс ми з дружиною вже розпустили, а гроші потрібні дитині на ліки. Ромці рік, захворів через перепад температури. Заначок не роблю. Позичати не люблю, хіба в крайньому випадку, раз на рік. Тоді звертаємося до батьків, друзів чи родичів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей вам бракує до зарплатні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі