пʼятниця, 28 березня 2008 07:08

Скелети угорських вояків відкопали у Чопі

У прикордонному місті Чоп на Закарпатті робітники, що зносили старий будинок на вул. Берег, відкопали два людські скелети та залишки одягу. За ґудзиками впізнали, що це угорські вояки, які загинули у Другій світовій війні.

— На глибині 80 сантиметрів побачили кістяк. Продовжили копати далі — а там знову кістки, поряд залишки одягу, — розповідає заступник міського голови Арпад Буркуш. — На ґудзиках зображений герб Угорщини, неподалік лежали старі солдатські чоботи та поржавілий патрон. Рештки відвезли на експертизу.

До місця знахідки прийшов 80-річний Василь Галас, який мешкає поряд. Підтвердив, що це справді залишки угорських вояків, загиблих 1943 року.

— Казав, що семеро угорських солдатів були вбиті прямо на вулиці Чопа, — веде далі Буркуш. — А Галасу в той час нібито було наказано похоронити їх. Тому дід і закопав мерців поряд зі своїм подвір"ям.

Історичні джерела засвідчують, що фурнітуру, яку відкопали в Чопі, носили лише офіцери Угорської армії. Ґудзики рядових солдатів були плоскими, без зображень.

Зараз ви читаєте новину «Скелети угорських вояків відкопали у Чопі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі