пʼятниця, 08 лютого 2008 07:06

Скажена лисиця напала на жителів багатоповерхівки в Сумах

Мешканці багатоповерхівки на вул. Металургів у Сумах зранку не змогли вийти з квартир у під"їзд. На сходовій клітці шостого поверху двері й перила гризла лисиця. Звір хапав людей за одяг, високо підстрибував.

Зазвичай тваринами займається підприємство "Сумикомунтранс". Але о четвертій ранку нікого на роботі не було. Тому викликали міліціонерів. Приїхав кінолог Віктор Козаков, 24 роки.

— Лисиця ошкірилась, стрибала метра на півтора вгору, гризла стіни, обдирала штукатурку. Піна і слина так і текли з пащі, — розповідає Козаков. — Видовище було страшне. Застрелив її з травматичного пістолета двома гумовими кулями.

На сходах виставили чергового. Він попереджав людей, щоб не торкалися стін і поручнів, на яких могла бути заражена слина. Згодом ветеринари обробили під"їзд розчином для дезінфікації.

— Скажена лисиця може підстрибувати й на два метра, і забігти не тільки на шостий поверх, а й на дах. При цьому кусає та гризе все підряд, — пояснює Микола Іваненко з управління ветеринарної медицини в Чернігівській області. — Прокидається рефлекс такий — кусати й бігти до тварин та людей. Це вірус сказу попадає в центральну нервову систему й руйнує мозок. Щось у неї в голові перемикається. Здоровий звір зайде в село, не кажу вже про місто, тільки у разі крайнього голоду. Це як снігу випаде півтора метра й уполювати лисиці нічого.

За останній місяць в області застрелили 12 скажених лисиць, двох із них — у Сумах.

Зараз ви читаєте новину «Скажена лисиця напала на жителів багатоповерхівки в Сумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі