пʼятниця, 30 жовтня 2009 08:24

Сільську школу продали за 17 тисяч гривень

Школу в селі Рогинці Хмільницького району на Вінниччині продали за 16 тис. 800 грн. Будівлі 20 жовтня купила на аукціоні місцевий підприємець Галина Ковальчук.

— Школа побудували 1912 року, пустує понад 20 літ, — розповідає сільський голова Петро Ковальчук, 50 років. — Тут три одноповерхові будівлі — два навчальних корпуси та колишня їдальня. В останній дах провалився, скрізь немає вікон. Ремонт Галині Андріївні влетить у копієчку, тисяч 30–40 гривень піде.

Ковальчук планує зробити в одному з приміщень колишнього навчального закладу пункт прийому молока. В селі його раніше не було. В інших будівлях розмістить швейну фабрику та насіннєвий магазин.

— Що толку дивитися на школу, коли вона валиться, — додає Петро Ковальчук. — За отримані гроші відремонтуємо вулиці у Рогинцях та Кустівцях, вони у жахливому стані. Правда, цих грошей не стане і на три метри асфальту, то засипемо крупним щебенем.

Планує зробити в одному з приміщень пункт прийому молока

У товарній біржі "Подільський контракт", через яку продавали школу, кажуть, що такі випадки непоодинокі. Приміщення закладів продають, щоб вони не пустували або через борги.

— Відстежити такі операції і вивести якусь статистику майже неможливо, — каже директор вінницької Торгово-промислової палати 66-річний Віталій Ропотілов. — Школи можуть продати через нотаріуса, через суд або взагалі у столиці через фірму-посередника.

У Рогинцях живе 348 людей. 20 дітей із цього села щодня їздять автобусом до школи у сусіднє село Кустівці.

Зараз ви читаєте новину «Сільську школу продали за 17 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі