Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 07:00

Сільська школа має свою телестудію

Майже щотижня в середній школі в селі Кочубеївка Чутівського району на Полтавщині збираються старшокласники. Обговорюють побачене й почуте на канікулах. Увесь зібраний матеріал з початку нового навчального року показуватимуть в ефірі власної телестудії.

Із півроку тому її створили 20 учнів старших класів разом з учителем фізики Олександром Цимбалюком. Телевізійні ролики та передачі транслювали на двох великих перервах.

— Кольоровий телевізор райдержадміністрація нам подарувала 12 років тому, — розповідає директор школи Світлана Петренко, 43 роки. — Його використовували в основному для перегляду мультиків. А торік у нас запрацював комп"ютерний клас. Олександр Ілліч разом з вихованцями гуртка "Еко-квадрат" запропонував зробити телестудію.

За спонсорські кошти докупили мультимедійну акустичну систему. 240 грн заплатили за веб-камеру. На неї заробили діти — збирали яблука в місцевій агрофірмі, садили в лісі дуби.

У Кочубеївській школі навчається 125 дітей. Роботу своєї телевізійної бригади вони можуть побачити в коридорі перед комп"ютерним класом. Там на стіні встановлений телевізор.

Зранку диктори розповідають програму передач на день. На першій великій перерві у програмі "Зичимо вам щастя" школярі оголошують переможців конкурсів та олімпіад, вітають із днем народження учителів, однокласників, батьків.

На позакласних годинах транслюють фільми з теми уроку, сюжети зі шкільного життя. Новини готує десятикласниця Валентина Порохня. Редагує їх Неллі Григорян з 11 класу.

Зараз ви читаєте новину «Сільська школа має свою телестудію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути