пʼятниця, 03 грудня 2010 00:30

Шестикласник викинувся з вікна п'ятого поверху

Автор: фото з інтернет-сторінки Артема Манько в соціальній мережі ”ВКонтакте”
  Шестикласник Артем Манько з Черкас під час відпочинку на морі у серпні 2008 року
Шестикласник Артем Манько з Черкас під час відпочинку на морі у серпні 2008 року

26 листопада в Черкасах вистрибнув із вікна квартири на п'ятому поверсі шестикласник Артем Манько, 12 років. Із переломами рук і ніг потрапив у реанімацію дитячої травматології.

— Ми з напарником працювали в тому будинку, встановлювали вікна. Десь опівдні звернули увагу, що біля магазину на першому поверсі люди збираються. Там хтось лежав, накритий одягом. По поведінці людей було зрозуміло, що він випав із вікна. Приїхала "швидка". Але людину не забрали, чекали міліцію. Потім перев'язали і повезли в лікарню, — розповідає 35-річний Олександр Шпильний.

9-поверхівка на вул. 30-річчя Перемоги, 22/1 розташована на південному заході Черкас. Артем із батьками живе в однокімнатній квартирі. Він — єдина дитина у сім'ї.

56-річна Надія Клименко йшла в магазин, коли до будинку під'їжджала "швидка":

— Бачу, на землі у білому гольфі й чорних штанях лежить хлопчик. Видно зі школи тіки прийшов. Один лікар давав йому укол, другий міряв тиск. Дитина була така бліда, як той гольф. Щось ледь говорив. Біля нього на колінах сиділа мати. Поруч у червоному пальтішку вчителька. Вона казала: "Я так і знала". Їй давали заспокійливе, — розповідає Надія Вікторівна. — На п'ятому поверсі було відкрите вікно квартири. Хлопець упав на козирьок магазину, звідти його відкинуло на землю. Це все бачила жінка, яка торгувала під магазином свіжою рибою. Нею аж трусило. Коли малого забрали в лікарню, вчителька у дворі розмовляла з міліціонерами. Я йшла у шість вечора, то вікно їхньої квартири так і було відкрите.

У середу в обід біля будинку торгує рибою 38-річна Тетяна Пишна:

— Я в той момент розмовляла з Володею, — показує на знайомого, Володимира Шаповала. — Хлопець прямо в мене перед глазами впав. Я в шоці була, а Вова не розтірявся. Визвав "скору", міліцію. Укрив своєю курточкою. Мама хлопця примчала. Каже: "Синок, шо ти здєлав".

— Він упав на правий бік. Я підбіг, пульс попробував. Ага, живий. Попросив відкрити рота. Якби щось відбилося, то кров ішла б. Запитав, як його звати. Він назвався, сказав, яке сьогодні число. Лікарі говорили, в нього роздроблена ключиця і пошкоджені ноги, — розповідає 37-річний Володимир.

— Школьніки розказують, що Артьом їв на перерві бутерброд. До нього підійшов син якоїсь учительки, почав їжу вибивать із рук. Артьом дав здачі. Вчителька все це бачила і записала йому зауваження в щоденник, — додає Тетяна Пишна.

На вікні квартири Маньків опущені жалюзі. Сусіди кажуть: батьки Артема — Олена та Ігор — по черзі сидять біля сина.

— Ігор розказував, що той хлопець конфліктував з Артьомом із першого класу. Після бійки вчителька Артьомці сказала: "Я викликаю "скору", ти йому почки одбив. Тебе заберуть у мінтовку". Нащо так дитині казать! Він же совісний. Той хлопець із перерви прийшов у клас, а цей — утік додому. Вчителька прийшла до його під'їзду і подзвонила в домофон. Артьом злякався і шугонув із вікна. Це його слова. Він так сказав матері, — розповідає сусідка Маньків, називатися не хоче.

— Дитина з хорошої сім'ї, батьки працюють. Артем навчається на 10–12 балів. Займається фехтуванням, бере участь у змаганнях. Життєрадісний. На психологічному тестуванні в учнів питали, хто з однокласників має авторитет. То Артем серед перших, — розповідає директор школи №26 Аркадій Олійник. Підтверджує, що класний керівник Людмила Рашко записала Артему зауваження у щоденник.

— Я даю 200 процентів, що вона у нас і далі працюватиме. Бо все зробила правильно. Як тільки Артем вибіг із класу, подзвонила матері, — каже директор.

Зараз ви читаєте новину «Шестикласник викинувся з вікна п'ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі