середа, 23 січня 2008 07:04

Сергій Таращук створював парк на Побужжі

 

У ніч на 22 січня пішов із життя еколог, старший співробітник Інституту зоології Академії наук України киянин Сергій Таращук, 52 роки. Він був ініціатором створення на Миколаївщині ландшафтних парків "Гранітно-степове Побужжя" та "Кінбурнська коса".

— Востаннє громадськість бачила Таращука під час ток-шоу щодо аварій у Керченській протоці. Він звинувачував капітанів суден у перевезенні контрабанди, у тому, що не послухали синоптиків, — говорить Олексій Василюк із Національного екологічного центру України.

Сергій Таращук виховувався в родині науковців. Його батько, теж біолог, лишив синові бібліотеку, що займала значну частину трикімнатної квартири.

— Сергій Володимирович розрізняв 350 видів чебрецю. Хвалився, що на кожен день року в нього є чебрецевий чай зі своїм смаком. Демонстрував чебрець із запахом ковбаси, — згадує журналіст Микола Поліщук.

Друзі кажуть, що Таращук любив полювати і прекрасно готував зайця. Часто запрошував гостей і пригощав дичиною. Кілька років тому Сергій Володимирович одружився вдруге. Його жінка теж біолог, значно молодша. У подружжя народилася донька Ліза.

Місяць тому в ученого виявили тяжку хворобу. Далася в знаки робота в Чорнобильській зоні. Кажуть, смерть Сергія Володимировича затримає вихід нової редакції Червоної книги України. Громадська панахида по ньому почнеться в середу о 13.00 в Інституті зоології.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Таращук створював парк на Побужжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі