пʼятниця, 18 лютого 2011 03:15

Серед весільних суконь зараз модна модель "рибка"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Дівчина приміряє у столичному Українському домі майже прозору весільну сукню
Дівчина приміряє у столичному Українському домі майже прозору весільну сукню

У столичному Українському домі під час всеукраїнської весільної виставки 14 лютого розігрують поїздку до Туреччини. Відвідувачі голосують за фотографії дівчат, які розвішані в холі.

Найгарнішою нареченою визнали 24-річну Віолетту Щербу. В умовах конкурсу зазначали, що путівка буде до Єгипту, але через революцію в цій країні призом стала подорож до Туреччини.

— Ми з Мішою одружилися 12 вересня минулого року, — Віолетта крутить у руках подаровану статуетку янгола. — Сукню вибирали разом. Живемо в Тернополі, але за платтям я захотіла поїхати до Львова.

— Там ми обійшли понад 20 весільних магазинів, — говорить 30-річний Михайло. — Їй жодна не сподобалася. Повернулися в Тернопіль і обійшли всі салони. Нарешті вона побачила сукню, завужену до колін і з пишним подолом. Сподобалася. Я запевнив, що ця — найкраща, і хочу бачити її в ній, і ні в якій іншій. Це спрацювало.

До пари підходить невисокий чорнявий чоловік, який на сцені вручав їм путівку.

— Хіба ви не знали, що наречений не повинен бачити сукні до весілля? — каже власник салону "Максіма" 38-річний Марін Гуралюк. — Це корисна прикмета. Думаю, її придумали женихи. Бо жоден чоловік не може витримати жіночого шопінгу.

Клієнтки, які прийшли вибрати наряд, перебирають сукні, розвішані на вішалках. Просять підказати, що буде модним цього року.

— Модна зараз модель "рибка", — говорить Марін. — Сама створює фігуру жінки — робить випуклими стегна, візуально зменшує талію і збільшує груди. Цього року у весільних вбраннях будуть використовувати яскраво-червоні квіти, пояски. Новинкою будуть тканини із металевими нитками і прозорі накидки бронзового кольору.

Марін оглядає фігуру дівчини. Пропонує приміряти майже прозору сукню, обшиту трояндами зі стрічок. Каже, що така модель пасує лише для ідеальної фігури.

— Дівчата, які займаються спортом, часто комплексують через свої плечі. Вони в них широкі. Коли готував показ весільних суконь з олімпійськими чемпіонками, плавчиха Яна Клочкова переживала через свої плечі, які Україні чотири золоті медалі принесли. Щоб здавалися меншими, я прикрив їх мережевими рукавами і зробив готичний виріз у декольте — вузький і довгий, нижче лінії грудей. Вона виглядала тендітною принцесою. У тому ж показі ще одна чемпіонка брала участь — Олена Харлан. То вона через два місяці передзвонила. Сказала, що хлопець побачив її у весільній сукні й запропонував одружитися.

Продавці кажуть, що дівчата перед весіллями стають забобонними.

— Але є прикмети, в які я сам почав вірити, — Марін відходить, аби покупці не чули його. — Розказували, що в Росії сукні, які кілька разів у прокат здавали, продали для незаміжніх покійниць, коли вони вигляд втрачають. Тоді вся аура, яку наряди в дівчат позбирали, в могилу пішла. Ну і бізнес того підприємця туди ж.

Консультанти нахвалюють сукню, яку приміряє клієнтка.

— Я свою весільну сукню на прокат брала, — каже продавщиця Тетяна. —  Тепер усім кажу не робити такого. Бо все свято собі зіпсуєш. Тільки ходила і боялася, аби на поділ ніхто не став чи шампанським не оббризкали.

Зараз ви читаєте новину «Серед весільних суконь зараз модна модель "рибка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі