четвер, 27 лютого 2020 06:31

Селище приєднають до Києва

Селище Коцюбинське Ірпінської міської ради Київської області приєднають до столиці. Мер Києва 48-річний Віталій Кличко надіслав відповідні звернення міністру розвитку громад і голові комітету Верховної Ради з питань регіонального розвитку.

— Після приєднання частина бюджету Києва йтиме на розвиток селища, — говорить заступник міського голови Києва 36-річний Володимир Прокопів. — За ці гроші вирішать проблеми доріг, інженерних комунікацій, громадського транспорту. Жителі Коцюбинського фактично є киянами, бо в столиці працюють, сплачують податки. Тепер зможуть користуватися результатами того, у що вкладають сили й гроші. Отримають столичну прописку, зможуть лікуватися у міських лікарнях, діти навчатимуться в київських школах.

Площа Коцюбинського становить менше 1 кв. км. Має 16 тис. жителів. Про приєднання до столиці тут говорять із 2018 року. Тоді провели громадські слухання. 61% селян висловився "за".

— Змінити межі Києва може лише Верховна Рада, — говорить директор центру "Інститут міста" 69-річний Олександр Сергієнко. — Заяву Кличка має розглянути комісія, написати висновок, скласти проєкт постанови й подати на сесію. Процедура проста, але її можуть затягнути через політичні спекуляції.

Не радить приєднувати до столиці всі довколишні села.

— Із Коцюбинським це доречно, бо воно оточене Києвом. Але з іншими населеними пунктами цього не варто робити. У селах є громади, що краще знають ситуацію на місці. Приймають доцільніші рішення.

Зараз ви читаєте новину «Селище приєднають до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі