пʼятниця, 14 березня 2008 07:11

Секс-шоп відкрили біля школи

— Там ліфчики продають і труси, — червоніє Сергій, третьокласник вінницької школи N8. — І ще всякі помади там бачив.

Про крамницю "Секс-шоп "Амур" учні дізналися після зимових канікул. Тоді на торговому комплексі з"явилася вивіска. Він розташований між навчальними корпусами школи. В одній будівлі навчаються старшокласники, у другій — учні молодших класів. У торговому центрі кілька магазинів із канцтоварами, жіночим одягом.

— Я там ручки купляю, — каже 7-річна Аліна. — А в другий магазин мені тьотя не розрішила йти, бо він поганий.

На думку вчителів, діти надто малі, аби розуміти, що продають у секс-шопі.

— Ніяких спеціальних бесід ми не проводимо, — каже завуч молодших класів Надія Левчук. — Питань учні нам не задають.

Батьки не задоволені тим, що діти ходять повз вивіску магазину. Деякі готові писати листи до президента, щоб його закрили.

— Я не ханжа, але як людина з більш-менш живою совістю вважаю, що це злочин, — говорить 44-річна Тетяна Ярущак, яка живе неподалік від школи. — Дитина має незрілу душу, вона незахищена від брудних образів чи предметів. Дорослі безголові мами не розуміють, що цнота або целомудріє — це перш за все цілісність того, що в голові, а не того, що нижче.

Чиновники, до яких стали звертатися батьки, запевняють, що дозвіл на відкриття секс-шопу поблизу школи не давали.

— Підприємці повинні отримати всі погодження не тільки в міської влади, а й у відповідних служб, — говорить начальник управління торгівлі міськвиконкому Сергій Кудлаєнко. — У цього підприємця таких документів і погоджень не було.

На захист моральних принципів стала Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі.

— Ніхто не говорить, що такі торговельні заклади треба анулювати. Але тут порушуються закони суспільної моралі, — каже представник комісії Микола Кринтовський. — Я направляю припис до міської прокуратури, у захист прав споживачів, у міську раду, щоб вони розібралися.

Вивіска "Амур" продовжує висіти на стіні торгового центру. За зачиненими дверима магазину темно. Кілька днів тому підприємець почав вивозити товар.

— Ну що, добилися свого? — свариться продавчиня сусіднього магазину жіночого одягу. — Нормальний хлопець відкрив магазин, а його зацькували своєю школою. Вже й по телевізору показували. Мусив виїжджати і закриватися.

Зараз ви читаєте новину «Секс-шоп відкрили біля школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі